Fabrieken Honda en Toyota langer dicht

Toyota-Headquarters-in-Toyota-City
De meeste Japanse fabrikanten zijn weer gestart met de productie na de grote aardbeving, maar Honda en Toyota kampen nog met problemen. De fabrieken blijven langer gesloten dan oorspronkelijk gepland.

Honda en Toyota zijn het zwaarst getroffen door de aardbeving en tsunami, die op 11 maart aan duizenden Japanners het leven kostte. De fabrieken blijven langer gesloten dan oorspronkelijk gepland, omdat ze nog steeds kampen met onderdelentekorten. Toyota heeft nu besloten de fabrieken vanaf 26 maart weer te laten draaien. Honda start de productie een dag later.
In de gesloten fabrieken produceert Toyota onder meer de Corolla, Prius en RAV4. Honda maakt in de regio onder meer de Fit (de Japanse Jazz) en de CR-V. Andere auto’s waarvan de productie in de problemen is gekomen, zijn de Subaru Forester en de Nissan Rogue.
Nissan heeft bekendgemaakt op 24 maart de productie weer te hervatten in de Tochigi-fabriek, waar de Infiniti’s en de sportwagens van Nissan (370Z en GT-R) worden gemaakt. Mazda en Suzuki produceren voorlopig op halve kracht.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen