Fabriek even dicht in Japan na tsunami.

Japan_Tsunami-vrachtwagen

Vanmorgen vroeg heeft een enorme aardbeving (8,9 op de schaal van Richter) in het noorden van Japan huisgehouden. Als gevolg van de schok ontstond er een tsunami die alles op zijn pad meenam, inclusief auto’s en vrachtwagens. Autofabrikant Toyota heeft tot nader order het werk in de fabrieken in de buurt stil gelegd.

Als je voor de buis zit, dan heb je al genoeg beeld van de doffe ellende gezien die er op het moment op het eiland heerst. Toch willen we nog even aanstippen hoe ongemeen hard het natuurgeweld kan toeslaan aan de hand van een verzameling foto’s waarop je ondergelopen vliegvelden, omgekieperde bruggen, en verder auto’s en boten ziet, die in de meest rare poses er bij liggen.

Wrang als het is, deze natuurramp zal echter wel gunstig uitpakken voor de autofabrikanten. Er is ontzettend veel gesloopt vandaag, en al dat blik moet ook weer vervangen worden. Vooralsnog hopen we in ieder geval het beste voor de slachtoffers. Onderstaande verzameling werd mede mogelijk gemaakt door Twitpic.

UPDATE 13:50 – Toyota heeft ons laten weten dat de productie van de fabrieken inmiddels is hervat. We hopen uiteraard voor de medewerkers dat de persoonlijke schade er meevalt.

Bron: autoblog.nl

Laat wat van je horen