Deze Toyota robot helpt mensen weer lopen

Mobiliteit is echt ons ding. Je kent vast onze auto’s, maar minder bekend is dat we ook prothesen ontwikkelen voor de hulpbehoevende medemens. Een voorbeeld is de Welwalk WW-1000 robot die helpt bij revalidatie.

Feedback

De Welwalk WW-1000 robot assisteert mensen van wie het onderbeen verlamd is geraakt, bijvoorbeeld door een beroerte. Medische instellingen kunnen de Welwalk vanaf de herfst van 2017 huren. We hebben er 100 van gemaakt. De robot biedt verschillende ondersteunende functies die van pas komen tijdens het revalideren van de patiënt. De moeilijkheidsgraad kan aangepast worden aan de mogelijkheden van deze persoon. De Welwalk geeft verder feedback over de vorderingen van de patiënt en is supergebruiksvriendelijk.

https://www.youtube.com/watch?v=F47iV6JYh0A

Mobiliteit voor iedereen

Al in 1980 installeerden we onze eerste robots in de Toyota fabrieken. Hierdoor konden we veel efficiënter produceren. Maar we dachten toen ook meteen na over andere toepassingen van robots, bijvoorbeeld als ondersteuning voor hulpbehoevende mensen en ouderen. Mobiliteit voor iedereen. De ervaring die we opdeden in de fabrieken kwam hierbij goed van pas.

toyota_robot

Pilots

In 2007 begonnen we met de ontwikkeling van robots die van dienst kunnen zijn tijdens het revalidatieproces van ziekenhuispatiënten. Vier jaar later zijn we voorzichtig gestart met de eerste pilots in medische instellingen. Die verliepen echter zo goed dat we per eind maart 2017 in maar liefst 23 Japanse ziekenhuizen robots geïnstalleerd hebben die mensen assisteren bij het lopen. Een mooi voorbeeld hiervan is de zojuist genoemde Welwalk WW-1000.

Positief effect

Medische instellingen die de Welwalk WW-1000 uitgeprobeerd hebben, zijn overtuigd van het nut van de robot. Zowel patiënten als medische specialisten geven aan dat onze vinding een positief effect heeft op het herstel van het onderbeen. Klinische instellingen hebben de loopassistentie-robot dan ook officieel goedgekeurd en gecertificeerd!

We sluiten dit blogbericht af met een stukje muziek, uitgevoerd door vier Toyota robots!

https://www.youtube.com/watch?v=NczsRWqm9pc

bron: www.blog.toyota.nl

Laat wat van je horen