Crisisloos autofeestje in Frankfurt

Stand-Toyota-Foto-1-IAA Frankfurt

Via blog.toyota.nl > Een crisisloos glitter & glamour pretpark voor autoliefhebbers, vol verbazingwekkende en adembenemende attracties, in een door hoge torens en enorme hallen gedomineerde omgeving. Zo zou je de IAA Frankfurt best mogen omschrijven.

Op dit autofeestje zijn wij natuurlijk ook – in Hal 8 – van de partij. Maar waar veel andere merken het vuurwerk zoeken in enorme, exorbitante decors en zeer luchtig geklede jongedames, blijven wij dicht bij onszelf. Op onze stand zijn het traditioneel de auto’s die de show stelen. Het is een autoshow, nietwaar?

Vol in de schijnwerpers staan de Prius Wagon, de Prius Plug-in Hybrid, de vernieuwde Prius, de nieuwe Yaris, de vernieuwde Avensis en de aangepaste Hilux.

De Prius Wagon is echt een héél ruime auto. Dat is ook het eerste wat opvalt als je hem ziet staan. Alleen onze Land Cruiser en Hilux zijn groter. De Prius Wagon is, zoals een echte Prius betaamt, voorzien van een zeer zuinige Full Hybrid aandrijflijn. Dat betekent een laag brandstofverbruik, een lage uitstoot (99 gr/km, 14% bijtelling dus!) en lage onderhoudskosten. Als bonus heeft de Prius Wagon achter de tweede zitrij nog twee extra (weg te klappen) zitplaatsen.

De Prius Plug-in Hybrid is een ‘Prius-met-stekker’. Doordat we onder de laadvloer een iets grotere batterij monteren, kun je nu zo’n 23 kilometer volledig elektrisch rijden. Voor tweederde van onze autoritten meer dan genoeg. Is de batterij leeg? Dan rijd je de Plug-in Hybrid gewoon verder als een zuinige Prius.

De Prius werd licht geretoucheerd. Nieuwe achterlichten, andere bumpers, trapeziumvormige grille en in het interieur vind je nieuwe materialen en kleuren. De Avensis kreeg een facelift die meer opvalt. Vooral de voorkant werd stevig onder handen genomen. Maar de grootste aanpassing wordt duidelijk als de auto gaat rijden. De Avensis is stiller, biedt meer rijdynamiek en de carrosserie is een stuk stijver. Ook krijgt ‘ie een sterk aangepaste D-4D 2.0 dieselmotor die stiller, zuiniger en schoner is zonder aan kracht in te leveren.

Over de nieuwe Yaris is al veel gezegd en geschreven, maar kon nog niet eerder worden bewonderd. Dat maken we op onze stand meer dan goed. Niet aleen staan daar 5 exemplaren opgesteld, ook kun je er op manshoge aanraak-beeldschermen het Toyota Touch & Go multimedia navigatiesysteem van de Yaris (en Verso-S, nieuwe Prius, nieuwe Avensis, Prius Wagon en Prius Plug-in Hybrid) verkennen.

De IAA duurt nog tot en met 25 september. Natuurlijk kun je er met de auto heen, maar de ICE zet je bijna voor de deur af. En dat is heel comfortabel, zeker als je na een dag slenteren over de beursvloeren moe terug naar huis gaat.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen