Check de luchtkwaliteit op je smartphone dankzij Toyota

Luchtkwaliteit checker Toyota

In België worden de normen van fijn stof met de regelmaat van de klok overschreden. Zoals de naam het al aangeeft, is fijn stof echter zodanig klein dat we niet beseffen dat we er grote hoeveelheden van inademen. Daarom lanceert Toyota de ‘Air Quality’ toepassing, waarmee je de luchtkwaliteit in je buurt kan checken op je smartphone.

Fijn stof is een onzichtbaar gevaar dat gezondheidsproblemen zoals astma of hart- en vaatziekten in de hand werkt. Telkens wanneer je buiten komt, adem je fijn stof in. Afhankelijk van de dag en de plaats waar je je bevindt, is de concentratie ervan al dan niet hoog. Fijn stof is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder transport en meer bepaald dieselmotoren. In België, waar maar liefst 61 procent van de auto’s uitgerust zijn met een dieselmotor, worden de normen regelmatig overschreden. Steden scoren hierbij het slechtst.

Om met een gerust hart in openlucht te gaan wandelen, joggen of fietsen, lanceert Toyota daarom de ‘Air Quality’ toepassing. Hiermee kan je via je iPhone of Android te weten komen of de luchtkwaliteit goed is op de plaats waar je je bevindt. Voor de resultaten baseert de toepassing zich op recente gegevens van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL). Toyota lanceert deze toepassing om mensen bewust te maken van het luchtkwaliteitsprobleem in ons land.

Bovendien spant het merk zich al verschillende decennia in om de uitstoot van zijn wagens zo veel mogelijk terug te dringen. Het meest bekende resultaat hiervan is de hybride technologie. Hybride benzinewagens stoten in tegenstelling tot dieselwagens nagenoeg geen fijn stof uit. De ‘Air Quality’ toepassing is gratis beschikbaar op de App Store en op de Android Market. (adv)

Bron: demorgen.be

Laat wat van je horen