BMW en Toyota ontwikkelen samen sportauto (en meer)

Toyota-BMW-vriendjes

Breaking news uit München! De CEO’s van Toyota en BMW hebben zojuist bekend gemaakt dat beide bedrijven op 4 gebieden nauw met elkaar gaan samenwerken. Het gaat dan om: sportauto’s, waterstof, elektrische auto’s en lichtgewicht technologie. Wat kunnen we hier allemaal van verwachten?

De baas van Toyota (Akio Toyoda) vertelde een mooi verhaal over zijn ervaringen op de Nurburgring en hij vertelde dat hij daar eigenlijk maar 1 echte concurrent tegenkwam: Een BMW. In zijn ogen is BMW het meest sportieve merk dat er is. En daarom wil hij graag samen met BMW sportauto’s gaan ontwikkelen.

Gaat dit betekenen dat BMW gaat helpen bij een nieuwe Supra? We zullen het zien. Daarnaast gaan BMW en Toyota samenwerken op het gebied van brandstofceltechnologie. BMW deed dit in het verleden met GM, maar die samenwerking werd eerder deze maand stopgezet. Ook willen beide partijen samenwerken op het gebied van elektrische aandrijving en onderzoek doen naar lichtgewicht materialen. Zelf omschrijven ze de samenwerking als volgt:

– Joint development of a fuel cell system
– Joint development of architecture and components for a future sports vehicle
– Collaboration on powertrain electrification
– Joint research and development on lightweight technologies

De kracht van BMW ligt hierbij voornamelijk op het gebied van sportauto’s en lichtgewicht technologie (denk aan CFRP) en de kracht van Toyota ligt voornamelijk bij brandstofceltechniek en elektrische aandrijving. BMW heeft ook al de nodige ervaring met waterstof in huis, maar dat is voornamelijk in combinatie met een normale verbrandingsmotor en niet met een brandstofcel.

Vorig jaar kondigden BMW en Toyota al aan dat ze samen zouden gaan werken op het gebied van milieuvriendelijke technologie, tevens zou BMW dieselmotoren gaan leveren aan Toyota voor haar Europese modellen. Begin dit jaar werd de samenwerking nog uitgebreid met het samen ontwikkelen van Li-ion accu’s.

Bron: autoblog.nl

Laat wat van je horen