Belastingvrijstelling zuinige auto’s gehandhaafd

Autoweek.nl > De regelgeving voor de stimulering van zuinige auto’s blijft gewoon bestaan. De huidige MRB-vrijstelling wordt zelfs met een jaar verlengd naar 2014. Wel gaan vanaf 1 juli 2012 de grenzen van de CO2-uitstoot, waardoor auto’s in aanmerking komen voor bpm-vrijstelling en 14 of 20 procent bijtelling, ietsje omlaag.

Grote schrik toen RTL Nieuws vorige week meldde dat de voordelen voor zuinige auto’s binnenkort verdwijnen. Wij zetten er al vraagtekens bij, nu blijkt dat die berichtgeving er compleet naast zat. Staatssecretaris Weekers heeft vanmiddag zijn plannen door de ministerraad gekregen en sprak na afloop kort met AutoWeek. “Ik zet gewoon het beleid van mijn voorganger door”, verklaarde hij.

Dat betekent dat alle voordelen op het gebied van BPM, MBR en fiscale bijtelling voor leaserijders dus gewoon blijven bestaan. Wel worden de normen voor sommige voordelen de komende jaren ietsje aangescherpt, maar dat gaat maar met enkele grammen per keer. Weekers liet desgevraagd weten heel graag de accijnzen te verhogen en in ruil de MRB te verlagen om gebruik meer te belasten dan bezit. “Dat is echter alleen mogelijk als men in het buitenland de accijnzen ook verhoogt, anders gaat heel Nederland over de grens tanken. België en Duitsland maken daar echter geen aanstalten toe, dus laat ik het zoals het is.”

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen