ANWB dongel geeft hoge lekstroom

Wij krijgen veel mailtjes van Toyota rijders die problemen hebben met de AWNB dongel of stick. Hier zijn wij toch even in gedoken om te onderzoeken wat dit nu precies is en wat het doet. De ANWB dongel is er voor om de berijders te volgen en bij goed gedrag te belonen in de verzekering. Het kasje maakt contact met de ANWB maar geeft hierdoor lekstroom af!

De dongel of stick steekt men in de stekker waar normaal de Toyota monteur hun computer aan koppelen om de Toyota uit te lezen of om te updaten. In de basis is deze ingang niet bedoeld om permanent een apparaat in te hangen omdat elk apparaat lekstroom heeft. In het geval van een dongel in combinatie met weinig rijden kan er voor zorgen dat de accu leeg komt te staan. De dongel maakt namelijk telkens contact en heeft hiervoor stroom nodig. Het is dus niet aan te raden om hiermee rond te rijden als je niet veel kilometers maakt. Bij verdere navraag blijkt dat mensen die veel kilometers rijden hier minder snel last van hebben omdat de accu door de vele kilometers op goede spanning blijft. Het blijkt dat van alle klachten de mensen niet meer rijden dan 15.000 km per jaar.

Samengevat: advies niet blind een dongel van welke aanbieder dan ook te installeren. Het hoort niet thuis in de auto. Moet je uberhaubt willen dat de ANWB of andere aanbieder je gaat volgen? Na goed dat is een andere vraag welke je zelf moet beslissen.

Voor meer vragen neemt contact op met de Toyota dealer voor advies. Ons contact met de ANWB was dat het geen kwaad kon en het niet aan de dongel ligt… wij weten inmiddels wel anders.

 

Succes het blog team!