Amerikanen biechten: “Every Toyota is a safe car”

Toyota just the best

De NHTSA – het verkeersveiligheidsinstituut  van de Amerikaanse overheid – heeft gisteravond officieel verklaard dat er met de elektronica in de modellen van Toyota en Lexus niets mis is. Door een enorme mediahype in Amerika ontstond begin vorig jaar het tegenovergestelde idee. Onze modellen zouden door een softwarefout uit zichzelf harder kunnen gaan rijden – en remmen zou vervolgens niet mogelijk zijn. Onzin, zegt de NHTSA nu. “Every Toyota and Lexus is a safe car.” En daarmee haalt het een dikke streep door alle beweringen en veronderstellingen die we het afgelopen jaar (ook van de NHTSA zelf) moesten trotseren.

Onderzoek door NASA uitgevoerd
Het onderzoek naar onze elektronica was diepgravend. De Amerikaanse overheid vroeg ruimtevaartorganisatie NASA de software en hardware uitentreuren te testen op onhebbelijkheden. Alle scenario’s werden beproefd. Hoe curieus ze soms ook waren. Er werd zelfs beweerd dat kosmische straling onze auto’s op hol zou kunnen laten slaan. Maar wat de NASA ook probeerde, de elektronica van onze auto’s bleek dik in orde.

Kaizen
We zijn ontzettend blij met de uitkomst van het onderzoek. Toch kijken we zonder wrok om. Het afgelopen jaar hebben we kunnen laten zien dat we signalen over de veiligheid van onze auto’s ongekend serieus nemen – en er naar handelen. En dat we als geen ander merk ter wereld open zijn over terugroepacties.  Natuurlijk hebben de recalls Toyota en Lexus heel veel geld gekost. Zowel in directe (reparaties) als indirecte (imagoschade) zin. Maar het heeft er ook toe geleid dat onze auto’s nóg beter werden dan ze al waren. Kaizen noemen we dat. Wij vinden dat als je een auto bij ons koopt, wij een relatie met jou aangaan. En in een relatie help je elkaar. Ben je open en bescherm je elkaar. Daarom ook dat we ook in de toekomst eerlijk zullen (blijven) zijn als we dingen achteraf beter kunnen maken. Dat is geen teken van zwakte. Maar van sterkte. Vinden wij.

Bron: Toyota Service Blog > blog.toyota.nl

Laat wat van je horen