Alle 121 Nederlandse Toyota dealers zijn Erkend Duurzaam

Toyota dealers Erkend duurzaam Van Ekris Mijdrecht vestiging

Alle 121 Toyota-dealers in Nederland zijn sinds vandaag Erkend Duurzaam. Het certificaat Erkend Duurzaam werd door BOVAG toegekend en is het bewijs dat alle Toyota-dealers in alle facetten van de bedrijfsvoering ‘duurzame verbeteringen’ hebben doorgevoerd.

Toyota streeft wereldwijd naar een lagere belasting van het milieu. Daarom stopt Toyota veel tijd, geld en energie in duurzaamheid. Niet alleen ontwikkelt het duurzame auto’s, ook probeert Toyota de productie zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Maar daar houdt het niet op, vindt Toyota. Daarom ook heeft Toyota-importeur Louwman & Parqui alle dealers geholpen om het verkoop- en serviceproces te verduurzamen.
De afgelopen maanden hebben all dealerbedrijven van Toyota de toetsing voor het certificaat Erkend Duurzaam met goed gevolg doorstaan. Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is een jaar lang geldig. Maar de dealers zijn niet van plan om het certificaat ooit nog kwijt te raken.

Filosofie Toyota komt tot uiting in certificaat
Duurzaamheid sluit aan bij de wereldwijde ambitie van Toyota om in alle geledingen van de onderneming zo schoon mogelijk te zijn. Voor auto’s ligt de ambitie op ‘zero emissions’, oftewel nul emissies.Het terugdringen van het energie-, water- en materiaalgebruik, de hoeveelheid afval en de CO₂-uitstoot van het net¬werk is een belangrijke doelstelling van Toyota om de milieu-impact van alle activiteiten te verkleinen. Om dit te realiseren passen Toyota fabrieken, kantoren en importeurs in Europa de internationale milieustandaard ISO 14001 toe bij hun milieubeheer en de communicatie hierover met klanten en belanghebbenden. Op lokaal niveau zetten wij die filosofie door met de certificering voor Erkend Duurzaam van onze dealerorganisatie.

Erkend Duurzaam stelt stevig eisenpakket
Onze dealers zetten zich maximaal in om duurzaam ondernemen in alle facetten van hun onderneming terug te laten komen. Met een uitgebreide scan is in kaart gebracht hoe duurzaam hun dealerbedrijf is en waar verbeteringen mogelijk zijn. Het gaat om zes aandachtsgebieden: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel. Daarnaast hebben onze dealers de Energiescan uitgevoerd. Deze scan is ontwikkeld door het Energiecentrum MKB en geeft via een uitgebreide doorlichting inzicht in het energieverbruik en de besparingsmogelijkheden. Met de certificering hebben de Toyota dealers bewezen dat zij duurzaam ondernemen doorvoeren en hierbij rekening houden met mens en milieu.

Toyota staat voor duurzame mobiliteit
Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Toyota, met als absolute duurzame speerpunten de Full Hybrid Prius en Full Hybrid Auris. Beide auto’s zijn uitgerust met Toyota’s Full Hybrid-technologie, hebben een vermogen van 100 kW/136 pk en een CO2-uitstoot van slechts 89 gram per kilometer.

‘Auris, Prius en iQ zijn de milieuvriendelijkste auto’s’
Daarmee zijn de Full Hybrid Prius en Full Hybrid Auris (na hun luxe broer Lexus CT 200h) de zuinigste benzineauto’s van ons land. Samen met de zuinige iQ (99 gr CO2 per kilometer) werden deze Toyota-modellen recent bovendien nog uitgeroepen tot de meest milieuvriendelijke auto’s van Duitsland. Als geen ander kunnen onze dealers hun klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit

Bron: toyota.nl

Laat wat van je horen