3 miljoenste wagen verscheept door Toyota’s VLC

Zeebrugge cars stock

Zeebrugge, vrijdag 25/3/2011. Het was een witte Toyota Auris Full Hybrid, bestemd voor de Belgische markt, die vandaag als 3 miljoenste wagen werd behandeld in Toyota’s Vehicle Logistics Centre (VLC) in Zeebrugge. De VLC in Zeebrugge, die in januari 2001 zijn activiteiten opstartte, vertegenwoordigt voor Toyota een investering van €12 miljoen. De VLC is een grootschalige logistieke hub voor de import en export van zowel Toyota als Lexus personen- en commerciële wagens doorheen heel Europa.

Rol

Met de hub in Zeebrugge wil Toyota de logistieke efficiëntie verhogen door kosten en levertijd te verlagen en zo klantentevredenheid te maximaliseren. Naast de verdeling van wagens via schepen, trucks en het spoor naar grote delen van Europa – zelfs Rusland is inbegrepen – is de vestiging ook uitgerust als opslagruimte, voor de installatie van accessoires en worden er keuringen uitgevoerd vóór de Toyota en Lexus wagens worden afgeleverd in België, Duitsland en Nederland.

Nog meer

De Zeebrugge VLC voert binnenkort overigens de intensiteit van zijn activiteiten nog op dankzij de recente constructie van een nieuwe kaaimuur, wat de capaciteit qua aantal schepen en wagens op jaarbasis in de toekomst nog aanzienlijk zal verhogen. Na een uitbreiding in 2003, amper twee jaar na de start van de operaties, beslaat de site momenteel zo’n 460.000 m². De site in Zeebrugge wordt gerund door zeven Toyota werknemers en stelt daarnaast ook een bijkomende 100 logistieke medewerkers van SINTAX tewerk.

(FN-Meegedeeld-MBZ)

Laat wat van je horen