Archief voor oktober 2015

Volgend jaar conceptmodel nieuwe Toyota Supra

Toyota zou volgend jaar een conceptmodel van de nieuwe Supra presenteren op een autobeurs. Dat heeft ontwikkelingsbaas van sportieve modellen Tetsuya Tada gezegd in een interview met Australische media.

Lees meer »

Toyota checkt schakelaar ruitbediening

Rij je in een Toyota Yaris, Urban Cruiser, Corolla, Auris, RAV4 of Camry? Dan bestaat de kans dat je auto wordt terug geroepen naar de Toyota dealer. De terugroepactie betreft de schakelaar van de elektrische ruitbediening. Tja wij denken is dit nu nodig? Beetje overdreven voor dit soort oude modellen. Ach Toyota neemt de kwaliteit zeer hoog op. Kunnen andere nog wat van leren. Lees meer »

Toyota laat in Tokyo zien wat de toekomst is van het nieuwe autorijden

Toyota en Tokyo horen bij elkaar en de Tokyo Motor Show (30 oktober tot en met 8 november) is voor de grootste autofabrikant ter wereld natuurlijk een thuiswedstrijd. Ook in 2015 zijn de Japanners het aan hun stand verplicht om de autoliefhebbers in Japan een kijkje in de keuken te geven. Toyota doet dat dit jaar met 3 nieuwe concept cars die één ding gemeen hebben, het rijplezier moet ervan afstralen! Lees meer »

Toyota JPN is de taxi van de toekomst

Dit is de Toyota JPN Taxi. En het is duidelijk waardoor de ontwerpers van de Japanse taxi zich hebben laten inspireren. De op de London Cab lijkende Toyota zagen we twee jaar geleden al in conceptoutfit, maar nu is hij er in productievorm. Lees meer »

Toyota grootste autobouwer

Toyota is weer de grootste autofabrikant ter wereld. In de eerste negen maanden van dit jaar verkochten de Japanners wereldwijd 7,5 miljoen voertuigen, iets meer dan de 7,43 miljoen voor de Volkswagen-groep. General Motors blijft op drie met 7,2 miljoen verkochte auto’s. Het effect van het diesel schandaal begint VW parten te spelen. Einde inzicht voor VW? Lees meer »

Klanten in de wachtrij voor de Toyota Mirai

Toyota heeft Mirai op de markt gebracht in Californië, waar op dit moment 300 mensen in het bezit zijn van de waterstofauto. Het balletje begint nu te rollen voor de Japanners, want meer dan 2000 mensen in de Amerikaanse staat hebben aangegeven de auto te willen kopen. Het merk kan momenteel niet direct aan de vraag voldoen. Klanten staan op een wachtlijst en de eerste 1000 modellen komen binnenkort naar de VS. In januari 2015 verhoogde Toyota al de wereldwijde productiecapaciteit van de Mirai, vanwege grotere belangstelling dan de Japanners aanvankelijk dachten te krijgen.

De nieuwe Prius kan een aanhanger trekken

En of een hybride auto een aanhanger mag trekken! In ieder geval wel als je voor de nieuwe Toyota Prius kiest. De nieuwe Prius verschijnt in het eerste kwartaal van 2016 op de markt en heeft een trekgewicht van 725 kg. Lees meer »

Prius MPV met 7 zitplaatsen kan er weer tegenaan

De nieuwe Prius Plus!  7 persoons, automaat en 20% bijtelling! Nieuw design van buiten maar ook van binnen is de Prius Plus flink aangepakt. Check de details:  Lees meer »

Hybride pionier efficiënter dan ooit

Toyota heeft eindelijk meer specificaties losgelaten van z’n paradepaardje van hybrideland: de hagelnieuwe vierde generatie van de Prius. Begin deze maand kregen we van Toyota de gloednieuwe Prius te zien, een auto die wederom de tongen los wist te maken. Wat de Japanners onder de kap van de hybride-pionier hebben verstopt, was tot op heden niet bekend, maar daar is met ingang van vandaag verandering in gekomen. Lees meer »

De laatste kans op 14% bijtelling

Snik. Na 5 jaar nemen we binnenkort definitief afscheid van de 14 procent bijtelling. Leaserijders die een nieuwe Toyota willen, hebben nog één laatste kans om van dit fiscale voordeel te profiteren. Pak jij die kans? Lees meer »