Archief voor januari 2014

Toyota blijft ’s werelds grootste autoconcern

Het Japanse autoconcern Toyota Motor was in 2013 voor het tweede jaar op rij de grootste autofabrikant ter wereld, voor het Amerikaanse General Motors (GM) en het Duitse Volkswagen. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die Toyota donderdag naar buiten heeft gebracht. Lees meer »

Toyota Prius ‘het voordeligste in gebruik’

Met de Toyota Prius heb je de minste kosten per kilometer. Tot deze conclusie komt Consumer Reports, de Amerikaanse variant van onze Consumentenbond. Lees meer »

Toyota maakt waterstoftank kogelwerend

De grote angst bij het gebruik van waterstof is dat het een ontplofbaar mengsel vormt zodra er zuurstof bij komt. Hoewel de explosiegrens niet snel bereikt wordt, neemt Toyota het zekere voor het onzekere en maakt hun tanks extra sterk. Lees meer »

Toyota verkoopt 6 miljoen hybrides

Toyota Motor Corporation heeft bekendgemaakt dat Toyota en Lexus samen 6 miljoen hybride auto’s hebben verkocht.  Lees meer »

Toyota FT-1 is een gespierde show-off

Dit krijg je als de Lexus LFA copuleert met een Toyota GT86: een extreem uitgedoste cocktail van scherpe lijnen, een lange motorkap en een ver naar achteren geplaatste cockpit. Lees meer »

Toyota komt al volgend jaar met waterstofauto

Toyota introduceert al in 2015 een auto die waterstof als energiebron gebruikt en alleen waterdamp uitstoot. Dat maakte het concern tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas bekend. Eerder had Toyota gezegd dat de waterstofauto pas in 2016 op de markt komt. Lees meer »

Toyota Prius op miljoenenjacht!

Ho! Wacht eens even. 1 miljoen kilometers in een Prius? De techniek kan dat wel aan, maar hoe zit dat met de kilometerteller? Dat betekent dat ‘ie weer van voren af aan begint!  Lees meer »