Archief voor mei 2012

Test: Toyota Prius Wagon

Toyota-Prius-Wagon-rijdend

De absolute koploper op het gebied van hybride rijden, Toyota, voegt weer een nieuwe loot toe aan de stam: de Full Hybrid Prius Wagon. Groter dan de ‘gewone’ Prius, waarmee ook een nieuwe doelgroep kan worden aangeboord. Interessant weetje: het is de eerste Toyota die is uitgerust met lithium ion accu’s. Lees meer »

Prius Wagon rijtest (Video Autoweek.nl)

Toyota verkoopt 4 miljoen hybrides

toyota-prius-sales

Toyota heeft bekend gemaakt dat de hybrideteller sinds de uitlevering van het eerste exemplaar de 4.000.000 is gepasseerd. Een knappe prestatie, en het laat zien dat ze nog steeds de onbetwiste leiders zijn op het gebied van gecombineerde aandrijving. Lees meer »

Toyota GT86: Rijtest en video (autoblog.nl)

Toyota-GT86-30

Lichtgewicht, achterwielaandrijving, veel pk’s per liter en de volledige focus op de bestuurder. Knijp mij eens, want dat is niet een Toyota zoals we die kennen. Lees meer »

Toyota GT86 Het leukste jongetje van de klas

Autozine GT-86 rijtest

Toyota is altijd het braafste jongetje van de klas. De Avensis is niet spannend of opwindend, maar zakelijk meer dan verantwoord. De Yaris is de meest volwassen kleine auto op de markt. De Prius is het toonbeeld van milieuvriendelijk autorijden. Nu introduceert Toyota een heel andere auto: de “GT86”. En die is bedoeld als het leukste jongetje van de klas. Lees meer »

Toyota laat Nintendo DS gebruiken voor gps-bediening

Nintendo DS GPS navi Toyota

Toyota heeft software uitgebracht waarmee de originele Nintendo DS kan worden gebruikt als afstandsbediening voor het navigatiesysteem. Kuruma de DS laat passagiers navigeren en interessante plaatsen opzoeken. Lees meer »

Toyota GT86 kost 39.990 euro, komt in juli op de markt

Toyota-GT-86-First-Edition

Begin maar snel met sparen want de prijs van de achterwielaangedreven Toyota GT86 is eindelijk bekend gemaakt! Voor iets minder dan veertigduizend euro heb je er al eentje voor de deur staan. Lees meer »

AE86: rallykanon

AE86 Rally car action

Af en toe zien we opgetrokken wenkbrauwen als we het over de Toyota AE86 hebben. Vooral wanneer we vertellen dat de achterwielaangedreven Toyota in zijn hoogtijdagen de schrik van het rallyveld was. Maar we hebben bewijsmateriaal! Lees meer »

Toyota komt met nieuwe kleine…de Pixis Epoch G

toyota Pixis Epoch G

Toyota heeft in Japan een nieuw model op de markt gebracht in de kleine mini-miniklasse. De auto, aangeduid als Pixis Epoch G, wordt gebouwd door en bij Daihatsu en zal vooralsnog slechts in Japan zelf worden verkocht. Lees meer »

Toyota weer nummer 1

Toyota nummer 1 2012

Al doet Toyota niet meer in de strijd toch zijn ze weer met stip nummer 1 betreft grootste autobouwer. Vorig jaar moest Toyota de titel ‘grootste autoconcern ter wereld’ weer afstaan aan General Motors en werd het zelfs voorbij gestreefd door Volkswagen. Maar na het eerste kwartaal staat Toyota weer fier bovenaan. Lees meer »